Toekomst en geschiedenis

Meer dan 50 jaar geleden begon ons bedrijf in Leek onder de naam De Toekomst. In de jaren zeventig van de vorige eeuw heeft vijzeltechniek met name in de agrarische sector een grote vlucht genomen. VTL Leek is in deze tijd marktleider van Nederland geworden. Nog altijd timmeren we aan de weg, ook internationaal. Met veel passie en ook zéker nog steeds met veel plezier.

In 1994 heeft siloproducent Polem uit Lemmer het bedrijf, toen nog “De Toekomst” overgenomen en is de vijzeltechniek een aantal jaren als “Polem Leek” verder gegaan. In 2011 zijn we weer als zelfstandig bedrijf verdergegaan onder de naam VTL Leek. Dit om nog meer aandacht te kunnen geven aan de systemen die ontwikkelen en produceren. De kern van ons bedrijf is echter altijd intact gebleven: onze medewerkers. Een aantal is al veertig jaar in dienst. Dat is VTL Leek ten voeten uit. Ons personeel – aangevuld met jonge en vooruitstrevende specialisten – vormt een uitstekend team met veel ervaring en daadkracht. Daarmee realiseert VTL Leek in elke situatie de beste technische oplossing.
Waarom wij in Nederland marktleider zijn op het gebied van vijzels en vijzeltechniek? Omdat we vanaf het ontstaan het meest innovatief zijn geweest met alle mogelijke en (be-)denkbare vijzeltechnieken. Onze medewerkers waren en zijn erg betrokken bij hun producten en denken mee over het fabriceren van steeds betere vijzels.

VTL Leek blijft tijd, geld en energie steken in het continu innoveren van haar producten en productiemethoden. We bouwen onze systemen inmiddels met stalen vijzels, RVS304 vijzels, RVS316 vijzels of hardox vijzels. Om dat voor elkaar te krijgen, hebben we veel geïnvesteerd in we zowel in mensen als machines. Waar vroeger de systemen handmatig bedacht en gemaakt werden, worden de projecten tegenwoordig in een 3D-tekenpakket volledig voorbereid. De combinatie van slimme tekenpakketten met CNC gestuurde machines zorgen ervoor dat de producten en systemen van VTL doorlopend naar een nóg hoger niveau gebracht worden.