VTL plaatst trog-/buisvijzels voor kunststof kabelrecycling

Voor een kunststof kabelrecycling bedrijf heeft VTL een mooie trog- / buisvijzel installatie geleverd.

De opdracht was, om vanuit een voorraadunit, de reeds bewerkte kabel probleemloos en zonder “morsen” te transporteren naar een hoger opgestelde zeefunit. Daar worden de verschillende soorten kunststof van elkaar gescheiden. Doordat een lopende band vaak morst, knoeit en storingsgevoelig is. Wordt er gekozen voor een VTL horizontale trogvijzel Ø400 mm met een lengte van 4,5 meter. Door de afneembare deksel kan men ten alle tijden makkelijk bij de trogvijzel voor eventuele inspectie- en/of schoonmaakwerkzaamheden.

De trogvijzel duwt het product in een opgaande VTL buisvijzel Ø400 mm, in trekkende opstelling, lengte 4,5 meter. Beide vijzels zijn voorzien van speciale tussen- en eindlagers met vetbussen om het geheel soepel te laten draaien.

Het vijzelsysteem is bij ons in de fabriek in Leek volledig voorgemonteerd en gepast. Want de klant wilde zelf de montage ter plaatse doen. Nadat het systeem volledig was voorgemonteerd zijn de vijzels gepoedercoat en vervolgens bij de klant afgeleverd. Waarna de vijzels zonder problemen, op locatie, makkelijk zijn gemonteerd.

Het gevolg was weer een tevreden klant!